Mircea Lucescu nu îşi poate retrage cinci milioane de dolari din băncile din Ucraina!

0
365

Mircea Lucescu a trecut prin momente teribile după ce Vladimir Putin a declanşat războiul în Ucraina. Antrenorul lui Dinamo Kiev a petrecut o noapte printre bombardamente şi s-a întors cu greu în ţară. A ajutat mai mulţi jucători de la echipa lui şi de la rivala Şahtior să treacă graniţa. Jurnaliştii ucraineni au dezvăluit că tehnicianul român de 76 de ani a primit şi o importantă lovitură financiară. Din cauza incidentelor nu a putut să-şi scoată din conturi o sumă uriaşă. Nu l-au mai interesat banii în momentul în care a fugit din calea ruşilor.

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu avea 5 milioane de dolari în băncile din Ucraina

„În momentul de față, Lucescu are probleme financiare serioase în Ucraina. 5 milioane de dolari americani au fost efectiv blocați în conturile sale din băncile ucrainene. Mircea a avut probleme cu retragerea banilor din Ucraina. S-a discutat de asta încă din 2016, când a părăsit-o pe Şahtior. Guvernul ucrainean a impus mai multe restricții care se aplică sectorului bancar, inclusiv una care nu permite unei persoane să retragă mai mult de 500.000 de dolari în decursul unui an calendaristic.

Președintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, care are o influență semnificativă în țară, a promis că îl va ajuta pe Lucescu cu retragerea banilor câștigați anterior din Ucraina. Totuşi, din cauza războiului, totul s-a blocat și până acum perspectivele rămân vagi, anunţă sport.ua.

Lucescu a ajuns în România vinerea trecută, după un drum obositor cu mașina. „Il Luce” a rămas îngrozit când a văzut familii de ucraineni despărțite în lacrimi. 17 ore a stat la graniţa cu Moldova.

Mircea Lucescu a dezvăluit cine l-a convins să plece din infernul de la Kiev

Mircea Lucescu a dezvăluit că cei de la ambasadă l-au convins să plece din Kiev. A mai spus că niciunul dintre jucătorii de la Dinamo Kiev nu luptă pe străzi împotriva armatei trimise de Vladimir Putin.

„La un moment dat, am considerat că e mai bine să plec, se pregăteau să intre în Kiev. La insistențele ambasadei, am plecat. Mi-am dat seama că îi pot ajuta mai mult aici decât să stau izolat în bază. Și acum, acolo sunt 15 jucători de la prima echipă. Sunt cazați acolo, așteaptă. Sunt la 30 de kilometri de Kiev, la baza noastră. Sunt mai puțin expuși la atacuri.

Între timp, ne-am ocupat și am scos soțiile și copiii jucătorilor, sunt cazați la Iași sau București. Încercam să venim și cu ajutoare umanitare. E o situație extrem de dificilă și delicată. În perioada asta, nu se poate vorbi de campionat. Dar jucătorii vor să se antreneze, sunt profesioniști. Să vedem, poate și cu ajutorul FRF. Nu e adevărat (n.r. că jucătorii lui Dinamo Kiev luptă cu arma). V-am spus că sunt la bază, sub supraveghere. Se încearcă. Noi ne-am pregătit extraordinar, plus voluntarii, s-au comportat la cel mai înalt nivel și merită felicitări, nu-i deloc simplu”, a spus Mircea Lucescu la digisport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.