O inspectoare antifraudă a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită 100.000 de euro

0
167

O inspectoare a Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DFAG) a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 100.000 de euro drept mită de la un fost director în cadrul instituției pentru a opri o presupusă anchetă derulată de DNA la adresa lui, arată un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

În cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență.

În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

La data de 29 martie 2022, Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, iar inculpata a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.