OMS atenționează cu privire la Omicron: Nicio variantă a coronavirusului nu s-a mai răspândit atât de ușor!

0
250

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că nicio variantă a coronavirului de până acum nu s-a răspândit atât de rapid ca Omicron. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, estimează că majoritatea țărilor sunt, în prezent, afectate de noua variantă. În total, peste 70 de țări au raportat cazuri de infectare cu Omicron, iar experții sunt de părere că noua varianta s-a răspândit, în mod real, în mult mai multe state decât cele care au identificat contaminarea cu noua variantă.

Omicron, cea mai rapidă variantă a coronavirusului, de până acum

Organizația Mondială a Sănătății susține că noua tulpină afectează aproape toate statele. Până în prezent, 77 de țări au raportat infectare cu Omicron. „77 de ţări au raportat cazuri de Omicron, însă realitatea este că Omicron se găseşte probabil în majoritatea ţărilor, chiar dacă nu a fost încă detectat. Varianta Omicron se răspândeşte într-un ritm pe care nu l-am văzut până acum la nicio altă variantă”, a precizat directorul general al OMS, potrivit Agerpres.

Deocamdată se cunoaște faptul că Omicron provoacă forme mai ușoare ale bolii, dar viteza de răspândire și numărul de contaminări ar putea copleși iar sistemele de sănătate din țările în care a fost confirmată infectarea cu noua variantă.

Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign. (…) Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite”, a mai adăugat directorul OMS.

Toate măsuri de protecție, necesare în combaterea Omicron

Totodată, Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai precizat că vaccinurile nu vor fi o armă suficient de mare pentru combaterea variantei Omicron și sunt necesare toate mijloacele de prevenție și combaterea a COVID-19. Spălatul mâinilor, portul măștii și respectarea distanței între persoane, alături de vaccinarea anti-COVID sunt importante pentru a putea combate și varianta din Africa de Sud, spun specialiștii de la OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.