Polițistul Tyler Moldovan grav rănit de un infractor în SUA

0
234

Essa Kolareh Eugene Williams a fost identificat drept suspectul care l-a împușcat de mai multe ori pe polițistul de origine română Tyler Moldovan în timpul unei intervenții a forțelor de ordine, anunță presa de peste Ocean. Williams, în vârstă de 24 de ani, este un infractor recidivist, cu nouă condamnări la activ. Potrivit Departamentului Penitenciarelor din Arizona, el a fost închis în 2017 pentru furt, atac cu circumstanțe agravante și jaf armat, infracțiuni comise în anii 2014 – 2015. Williams a ieșit anul trecut din închisoare. Acum este din nou în arest, fiind acuzat de tentativă de crimă de gradul întâi și posesie ilegală de armă.

Polițistul Tyler Moldovan și agresorul său Essa Kolareh Eugene Williams

Victima sa, polițistul de origine română Tyler Moldovan, are 22 de ani. La două zile după ce a fost împușcat, Moldovan se luptă pentru viața sa într-un spital din Phoenix, unde a fost adus în stare critică.

Filmul unui incident fatal

În dimineața de 14 decembrie, Moldovan și alți ofițeri de poliție din Phoenix, Arizona, au răspuns unui apel la numărul de urgență, în care era semnalat faptul că șoferul unei mașini conduce cu viteză și face manevre periculoase în apropierea unui complex rezidențial.

Moldovan l-a depistat pe suspect pe terasa unui apartament. Acesta a scos un pistol și l-a împușcat de opt ori pe polițist, inclusiv în cap. Investigația poliției arată că Williams a tras asupra lui Moldovan și după acesta a căzut la pământ. El și-a aruncat arma și a încercat să-i ia pistolul din toc polițistului doborât, însă a fost imobilizat de alți doi ofițeri.

Înainte să deschidă focul, suspectul i-a spus lui Moldovan: „Mă duc la închisoare!” Secvența a fost surprinsă de camera corporală a polițistului.

Ultimele informații despre starea polițistului Moldovan spun că acesta era în continuare în stare critică, fiind conectat la aparate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.