Emil Boc îl susține pe Cristi Danileț

0
208

Primarul Emil Boc a anunțat că este un susținător al judecătorului Cristi Danileț, care a fost exclus din magistratură pentru că ar adus prejudicii imaginii Justiției prin postările sale private pe TikTok. Ele cuprindeau mișcări de karate, inclusiv în piscină, și tunderea unui gard viu cu drujba.

Profesorul universitar și primarul Emil Boc este o persoană implicată în probleme comunității și ale țării, socializând cu plăcere de câte ori are ocazia

M-am uitat la cazul judecătorului Danileț de la Cluj. Și acolo mi s-a părut un exces de măsură din partea CSM-ului, o măsură disproporționată raportată la gravitatea faptei. În societate trebuie să avem măsuri care să poată fi înțelese, apreciate, justificate și explicate public. Sunt unul dintre cei care îl admiră pe judecătorul Danileț, pentru modul în care se implică în viața comunității. Îmi amintesc că la începutul pandemiei a fost unul dintre aceia care a susținut campania Vă vedem de la Cluj, ajută tinerii și vorbește pe limba lor, fără să facă rabat de la lege, trebuie respectate aceste lucruri.

Evident, este un text de lege care spune că magistratul trebuie să se abțină de la acțiuni publice care să poată genera o imagine publică negativă pentru justiție. Întrebarea logică se pune: A tăia gardul viu atinge această imagine? Răspunsul meu categoric este că Nu!. Să vorbești cu infractorii, să susții acte contrare legii, acolo vii în contradicție cu această problemă. Am încredere în Înalta Curte de Casație și Justiție că va rezolva favorabil decizia CMS”, a declarat primarul Emil Boc, care este și profesor universitar, la postul de radio Napoca FM

Pentru o perioadă, Danileț a lucrat și la Oradea, dar asta nu l-a făcut încă pe fostul primar Ilie Bolojan să ia atitudine în favoarea oprimatului judecător. Oricum, cazul său a ajuns unul internațional, cu implicarea ambasadei SUA de la București și cu știri inclusiv în presa națională americană. În ce măsură statutul magistratului ar trebui revizuit, asta poate va fi o dezbatere care va aprinde din nou opinia publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.