Proiect de lege în Parlament peste plata salariilor doar pe carduri

0
132

Un proiect de lege aflat în circuitul parlamentar și aprobat de Comisiile de Buget încearcă eliminarea banilor cash din tranzacții. Salariile nu mai pot fi plătite cu bani cash, cu anumite excepții bine stabilite, iar comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, este prevederea care va duce la dispariția banilor cash.

Acest proiect are drept scop incluziunea socială. De asemenea, oferă instituțiilor statului un control mai bun asupra tranzacțiilor, frauda fiind mai dificil de realizat.

Prin excepție, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit la art.4 lit.e) din Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exceptate pot fi și categoriile de personal din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.