Război în Ucraina, ziua 100: Forțele rusești au avansat în Severodonețk, oraș strategic din est dar Zelenski crede în victorie!

0
213

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, în ziua 100 a războiului, că Rusia își va continua „operațiunea militară specială” în Ucraina până când toate obiectivele sale vor fi atinse, potrivit Al Jazeera.

„Unul dintre obiectivele principale ale operațiunii este protejarea oamenilor din Republică Populară Donețk și Republica Populară Lugansk. Au fost luate măsuri pentru a le asigura protecția și s-au obținut anumite rezultate”, a susținut Peskov.

În cele 100 de zile de război, peste 400 de kilometri de drumuri au fost avariate, iar aproape 70 de școli și 50 de grădinițe au fost distruse în regiunea Lugansk, în urma bombardamentelor rușilor, conform guvernatorului Sergei Gaidai, citat de Al Jazeera.

De asemenea, au fost distruse 33 de spitale și 237 de ambulatorii rurale dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.

„Astăzi, toate acestea sunt distruse de artileria inamică, iar aparatele angiograf și computerele tomograf sunt duse în „Republica Populară””, a adăugat Gaidai, referindu-se la Republica Populară Lugansk, înființată de forțele separatiste susținute de Rusia și recunoscută de Moscova ca stat independent.

Zelenski a postat un mesaj video pe Facebook, el apărând în apropierea biroului prezidențial din Kiev însoțit de o parte din echipa sa – premierul Denis Șmihal, șeful biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, și membrii echipei de negociere cu Rusia.

  • „Liderul fracțiunii este aici, șeful biroului președintelui este aici, prim-ministrul Ucrainei este aici, președintele este aici. Echipa noastră este mult mai mare. Forțele armate ale Ucrainei sunt aici. Și, cel mai important, oamenii noștri sunt aici. Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria este a noastră”, a spus Zelenski în mesajul video publicat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.