Război în Ucraina, ziua 98: Rușii controlează cea mai mare parte a orașului Severodonețk, unde au ajuns și luptători ceceni

0
250

Trupele ruse dețin controlul a aproximativ 70% din Sevierodonetsk, un oraș important din punct de vedere strategic din estul Ucrainei, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Gaidai, citat de Reuters.

Bombardamentele rusești au făcut ca o mare parte din Severodonețk să fie transformat în ruine, iar trupele rusești au intrat în periferia sud-estică și nord-estică a orașului, însă apărarea ucraineană a încetinit campania rusă mai amplă din întreaga regiune Donbas.

Înaintarea trupelor rusești a fost complicată de prezența mai multor uzine chimice mari în zona Severodonețk, iar asaltul lor durează mai mult decât sperau, potrivit unui lider separatist susținut de Moscova, citat de agenția de știri TASS, preluată de Reuters.

Dacă trupele de invazie vor să-și asigure întreg teritoriul Donbasului ucrainean, ele au nevoie – fie și dacă cuceresc Severodonețk – să realizeze obiective operaționale problematice, precum orașul strategic Kramatorsk sau drumul principal M04, spunea ministerul britanic al apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.