Se adaugă noi materiale de încălzire ce pot fi achitate cu cardul de energie

0
63

Conform unui proiect de ordonanță, aflat în dezbatere publică, se vrea modificarea regulilor ajutorului care se dă prin cardul de energie. Modificarea se referă la completarea tipurilor de energie vizate de sprijin.

Mai mult, se are în plan și permiterea achitării de facturi mai vechi. Mai exact, proiectul de OUG al Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) extinde tipurile de energie care fac obiectul sprijinului temporar acordat în 2023, introdus prin OUG 166/2022. Astfel, pe lângă formele de energie compensate în acest moment, se vor putea achita butanul, rumegușul, cărbunele, brichetele sau alți combustibili lichizi sau solizi.

Peste 4 milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

În baza cardului se pot efectua plăți în anumite perioade: pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023 și pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023. Cardurile alocate ambelor tranșe se pot folosi până la data de 27 decembrie 2023 inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.