Se schimbă contoarele de energie electrică. Inclusiv în Bihor!

0
327

Anunțul a fost făcut de către Distribuție Energie Electrică (DEER). Compania, parte din Electrica, a lansat o licitație care are ca scop demontarea și montarea în jur de 1,5 milioane de contoare. Demersul este justificat și de faptul că unele contoare nou-instalate nu sunt avizate de Biroului Român de Metrologie Legală.

În ce zone urmează a se schimba contoarele electrice și în cât timp se va face acest lucru

Conform DEER zonele unde vor fi înlocuite contoarele electrice sunt Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord. Este stabilit și un număr al demontării și montării contoarelor.

„Contoare monofazate demontate si montate: minim 44.500 buc. si maxim 445.000 buc.; – contoare trifazate demontate si montate: minim 5.500 buc. si maxim 55.000 buc”, anunță DEER într-un comunicat, scrie site-ul e-nergia.ro

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o perioadă de 36 de luni, mai exact, trei ani, pentru a demonta și înlocui apoi contoarele de energie electrică.

„Demontarea si montarea contoarelor monofazate si trifazate de măsură a energiei electrice”, pe 3 loturi, este absolut necesară în vederea asigurării serviciilor de înlocuire contoare monofazate și trifazate din sucursalele Distributie Energie Electrică România, scadente la verificare periodică, în scopul eliminării contoarelor scadente neînlocuite în anii anteriori.

Achiziția este necesară din cauza:

-Obligațiilor impuse de BRML referitoare la verificarea periodică a contoarelor de energie electrică (Ord. 148/2012 prin care este aprobată Lista Oficială a mijloacelor supuse controlului metrologic legal),

– Asigurării ritmului necesar de înlocuire a contoarelor pentru a nu avea contoare restante la sfârșitul anului”, mai anunță DEER.

Până pe data de 15 martie se pot depune oferte pentru această licitație. DEER este o companie care acoperă optsprezece sucursale din județele: Vrancea, Galați, Buzău, Dâmbovița, Mureș, Sibiu, Prahova, Cluj, Bihor, Satu-Mare, Maramureș, Covasna, Harghita, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba și Brașov.

DEER reprezintă, astfel, 40,7% din teritoriul țării noastre, oferind servicii pentru 3,8 milioane de utilizatori. Compania dispune de o rețea de distribuție de aproape 198.988 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.