Şeful ANAF, Lucian Heiuş, anunţă controale la persoanele fizice care fac evaziune fiscală

0
190

„Oameni buni, 20 de miliarde de euro în patru ani la 560.000 de oameni… Nu se mai poate continua în acest mod. fiscul din România trebuie să facă ce face orice fisc din lume – trebuie să controlăm şi să verificăm veniturile şi modul de dobândire de la persoanele fizice!”, a declarat Lucian Heiuş.

El afirmă că în ultimii 10-11 ani controalele s-au făcut „într-un ritm foarte timid”, circa 630 de decizii de impunere în perioada menţionată, iar media de impunere fiind de aproximativ 100.000 de euro.

„Mergem, vedem cât a declarat şi ce impozit a plătit, vedem cât a acumulat, avem o discuţie cu contribuabilul, justifică, încearcă să spună de unde a avut bani să-şi cumpere 20 de apartamente când el a avut venituri fiscalizate de 10.000 de euro… Dacă nu şi le poate justifica, facem diferenţa, impozităm cu 16% şi calculăm accesoriile aferente pe fiecare an în parte”, a adaugat şeful ANAF.

El precizează că va direcţiona „mai mult de jumătate din capacitatea de control la persoanele fizice (…) spre aceşti 561.000 de persoane la care există diferenţe cumulate de 20 de miliarde de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.