Sindicatele din Educație resping oferta Guvernului, greva continuă

0
124

Sindicatele din sectorul Educației au respins oferta Guvernului pentru încetarea protestelor și au anunțat că greva va continua, conform liderilor federațiilor sindicale, după consultările de la Guvern.

Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat că mandatul primit a fost de a respinge oferta Guvernului. El a subliniat că oamenii sunt nemulțumiți de faptul că noua grilă de salarizare urmează să se aplice într-un interval de trei ani, în timp ce medicii au primit creșterile salariale integrale atunci când Sănătatea a fost declarată domeniu prioritar. Sindicatele doresc ca grila de salarizare să fie aplicată într-un timp mai scurt, în integralitate.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, a susținut că membrii de sindicat doresc aplicarea imediată a grilei de salarizare începând din această lună și că acțiunile de protest vor continua și după data de 6 iunie. El a menționat că la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului nu au existat noutăți și că soluția trebuie să fie una care să rezolve revendicările legitime ale colegilor lor.

Guvernul a aprobat joi o ordonanță care prevede majorări ale salariilor în sistemul de învățământ. Potrivit Ministerului Muncii, aceasta stabilește o creștere de 1.000 de lei brut pentru fiecare funcție în cazul personalului didactic și didactic auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, precum și de 400 de lei pentru personalul nedidactic.

Majorările vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, și vor avea un impact financiar de 2,168 miliarde de lei asupra bugetului general consolidat pentru anul în curs.

Greva din sistemul de învățământ a fost declanșată la data de 22 mai și va continua în urma respingerii ofertei Guvernului de către sindicatele din Educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.