Studiu îngrijorător despre noile subvariante ale Omicron

0
163

Un studiu îngrijorător a fost făcut de oamenii de știință despre noile subvariante ale Omicron, BA.4 și BA.5. Acestea pot duce la apariția unui nou val de infectări.

Studiu ingrijorator despre noile subvariante ale Omicron BA4 si BA5 pot provoca un noul val de infectari

Nou studiu despre subvariantele Omicron, BA.4 și BA.5.

Oamenii de știință de la mai multe instituții din Africa de Sud au realizat un nou studiu despre noile subvariante ale Omicron, BA.4 și BA.5. Rezultatele nu au fost unele favorabile, deoarece s-a constatat că acestea pot duce la un nou val de îmbolnăviri.

De ce pot crea un nou val de infectări BA.4 și BA.5

Potrivit Reuters, cele două subvariante au capacitatea de a evita vaccinul anti-Covid și anticorpii apăruți în organismului nostru, în urma infectării.

În realizarea studiului, experții au analizat probe de sânge de la 39 de participanți, care au fost infectați anterior cu Omicron, atunci când această tulpină a apărut pentru prima oară: la finalul lui 2021.

S-a flat că dintrei cei înscriși, cincisprezece erau imunizați: opt cu vaccinul de la compania Pfizer, șapte  cu serul de la Johnson & Johnson, iar restul 24 nu aveau administrat niciun vaccin.

„Grupul vaccinat a arătat o capacitate de neutralizare de aproximativ 5 ori mai mare… și ar trebui să fie mai bine protejat”, se arată în studiu.

Africa de Sud ar putea intra în valul 5 de Covid

Între timp, Africa de Sud ar putea intra într-un al cincilea val de COVID, mult mai devreme decât se așteptau autoritățile. Acestea consideră că situația are loc din cauza subvariantelor BA.4 și BA.5 ale Omicron.

De altfel, în Africa de Sud populația are un grad de vaccinare foarte mic. Aproximativ 30%, din cei 60 de milioane de oameni sunt imunizați.

„Pe baza evadării prin neutralizare, BA.4 și BA.5 au potențialul de a genera un nou val de infecție”, mai arată studiul.

Dr. Nicole Wolter de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile spune că BA.4 și BA.5 sunt diferite față de celelalte mutații ale Omicron. Și ea a observat în ultimele săptămâni un număr mare de contaminări.

„Rețeaua de Supraveghere Genomică din Africa de Sud continuă să monitorizeze îndeaproape variantele și sub-liniile SARS-CoV-2 care circulă în Africa de Sud.

Se lucrează, de asemenea, pentru a determina impactul mutațiilor BA.4 și BA.5 asupra virusului. Nu am observat, totuși, o creștere a spitalizărilor.

Cu toate acestea, situația este monitorizată îndeaproape”, a declarat dr. Wolter, citată de Daily Maverick.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.