Sud-coreenii nu renunță la mască

0
162

Coreea de Sud a relaxat regulile privind obligativitatea purtării măştii în exterior după scăderea numărului cazurilor de COVID-19, însă mulţi locuitori preferă să nu renunţe deocamdată la această măsură de protecţie pe fondul omniprezentelor contagieri cu varianta Omicron, transmite Reuters.

Sud-coreeni acceptă mai ușor purtarea măștii, în Asia fiind o normalitate

Autorităţile sanitare au ridicat luni obligativitatea purtării măştilor de protecţie în exterior, ultimul pas pentru relaxarea măsurilor de distanţare, în pofida opoziţiei din partea echipei de tranziţie a preşedintelui ales Yoon Suk-yeol care a catalogat decizia drept prematură.

Majoritatea persoanelor au fost văzute purtând măşti de protecţie pe străzile pline de viaţă din districtul Gwanghwamun, unde se află clădiri guvernamentale şi sedii de corporaţii.

„Am încercat s-o scot când am plecat de acasă, dar apoi 70-80% dintre oamenii pe care i-am văzut în centru o purtau. Presupun că e prea devreme să scăpăm de ea, chiar şi când suntem afară”, a declarat pentru Reuters Lee Byung-young, în vârstă 61 de ani.

Kim Eun-hee, o locuitoare de 52 de ani, a povestit că s-ar simţi mai în siguranţă fără mască în cazul în care numărul cazurilor de infectare ar scădea, ajungând din nou la circa 5.000 pe zi.

Agenţia Coreeană pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA) a raportat 20.084 de cazuri noi de COVID-19 pentru ziua de duminică, numărul contagierilor zilnice continuând să scadă după ce la jumătatea lunii martie a fost înregistrat un vârf, cu peste 620.000.

Populaţia trebuie să poarte în continuare măşti de protecţie în spaţii interioare şi la evenimentele desfăşurate în aer liber cu 50 de participanţi sau mai mulţi, precum adunări, concerte sau pe stadioane.

În parcul Hyochang din centrul capitalei Seul, aproximativ 80% dintre cele câteva zeci de vizitatori purtau măşti, notează Reuters.

Ţara cu 52 de milioane de locuitori a reuşit să limiteze numărul total de cazuri la 17.295.733, cu 22.958 de decese, prin campanii susţinute de monitorizare, testare şi vaccinare.

Lee Geun-young, în vârstă de 34 de ani, care purta mască de protecţie, a declarat pentru Reuters că nu va renunţa la aceasta până când situaţia COVID-19 va deveni mai puţin îngrijorătoare. „Şi mie mi-e dor de zilele de dinaintea pandemiei, când trăiam fără mască”, a declarat el în parcul Hyochang. „Este incomod, dar e mai bine să fiu atent, nu doar pentru mine, ci pentru a nu face rău altora”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.