Tăieri de copaci suspecte în zona Borod a munților Plopiș

0
68

Am primit la redacție o adresă către Garda Forestieră Oradea făcută de un cetățean indignat de tăierile masive de copaci din Munții Plopișului sub aparența respectării legalității de către firme autorizate.

Bihoreanul nostru nu crede că toți copacii masacrați de către suedezii de la IKEA și de către firma ce exploatează pădurile aflate în proprietatea Bisericii Ortodoxe Cetea au acoperire legală și cere o intervenție rapidă a instituției statului care are atribuții să verifice aceste tăieri.

Se știe că orice defrișare se face prin rărire și replantare de puieți, dar în Munții Plopișului (Șez) sunt zone cu copacii rași, nu răriți.

De mult timp nu a mai venit Garda Forestieră Oradea cu vreun comunicat de presă cu rodul activității lor, de parcă nu mai taie nimeni ilegal în Bihor, toți s-au dat pe brazdă. Pe situl institutiei, ultimul comunicat cu câțiva zeci de metri cubi confiscați datează din 28 octombrie 2020. Deviza celor de la gardă pare a fi: Timpul trece, leafa de la buget merge, noi cu drag muncim. Penibil …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.