Ucraina își retrage soldații din misiunile ONU. 14.500 de ucraineni se întorc în țară pentru a lupta cu rușii

0
425

Ucraina își va repatria militarii şi echipamentele, inclusiv elicopterele, din misiunile de pace din Africa şi Europa, pentru a întări apărarea ţării în faţa invaziei ruse, a confirmat miercuri un oficial al ONU, potrivit Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret de rechemare a tuturor forţelor de menţinere a păcii pentru a se alătura efortului de război în ţară, a relatat presa ucraineană.

Ucraina contribuia cu 300 de militari, poliţişti şi alt personal la şase misiuni ONU, cea mai numeroasă participare, cu 250 de oameni şi opt elicoptere, fiind cea în cadrul misiunii MONUSCO din Republica Democrată Congo.

Zeci de mii de civili ucraineni şi voluntari străini s-au înrolat recent pentru a lupta în Ucraina, iar ţări occidentale au contribuit cu echipamente, însă capacităţile militare ale Ucrainei rămân mult inferioare celor ale Rusiei.

Potrivit unui comunicat de miercuri al armatei ucrainene, în jur de 14.500 de persoane au intrat în Ucraina în ultimele zile pentru a lupta împotriva invaziei ruse, transmite agenţia dpa.

În total, 12.000 dintre aceştia sunt ucraineni reveniţi în ţară pentru a se alătura efortului naţional de apărare. În plus, Kievul aşteaptă numeroşi cetăţeni străini ca voluntari pentru a forma o legiune internaţională.

În comunicat, Statul Major ucrainean afirmă că armata rusă a pierdut mai mult de 12.000 de soldaţi de la declanşarea războiului. Conform aceleiaşi surse, au fost distruse 49 avioane, 81 elicoptere şi în jur de 317 tancuri ale inamicului.

În urmă cu câteva zile, Moscova vorbea de mai puţin de 500 de soldaţi ruşi ucişi, însă de atunci nu a mai dat un bilanţ al pierderilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.