Unul dintre liderii mafiei italiene, care este fugar de 20 de ani, a fost arestat după ce a fost localizat pe aplicația Google Maps

0
524
mafiot-italian-google-maps
Mafiotul italian vorbind cu cineva în fața magazinului

Gioacchino Gammino, 61 de ani, a fost găsit în Galapagar, la aproximativ 40 km de Madrid, Spania, unde locuia sub numele de Manuel. O imagine de pe Google Street View, care arată un bărbat cu trăsăturile lui Gammino stând în fața unui magazin alimentar, a fost esențială în prinderea fugarului, spun anchetatorii, relatează BBC.

Gammino a evadat dintr-o închisoare din Roma în 2002 și a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă în anul următor. A fost membru marcant al unui grup de mafioți sicilieni cunoscut sub numele de Stidda și a fost unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.

Poliția siciliană a suspectat că Gammino era în Spania, iar fotografia bărbatului din fața magazinului a oferit o pistă esențială. Identitatea lui a fost confirmată atunci când polițiștii au găsit o pagină de Facebook a unui restaurant acum închis, numit Cocina de Manu, unde au fost descoperite fotografii cu Gammino în haine de bucătar. O cicatrice de pe bărbie a fost semnul distinctiv care l-a dat de gol. Restaurantul avea în meniu preparate siciliene.

Gioacchino Gammino a fost arestat pe 17 decembrie, însă cazul a devenit public săptămâna aceasta. Gammino a fost contrariat în timpul arestării: „Cum m-au găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani”. Mafiotul este deocamdată în Spania, iar poliția italiană se așteaptă să-l preia până la sfârșitul lunii februarie, a declarat pentru Reuters Nicola Altiero, director adjunct al unității de poliție anti-mafia din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.