Cerșetorie pe Revolut. Ultima metodă de a obține bani de la cei care-i au

0
366

Anul 2022 vine cu o nouă metodă de a face bani pentru români. Cerșetorii nu mai stau acum la biserici, monumente sau intersecții. În 2022 ei cer bani pe Revolut, un card de mare succes, care asigură un transfer instantaneu și este în afara jurisdicției statului român! Un exemplu a fost descoperit pe strada VIP-urilor din sectorul 3 al Capitalei, bulevardul Decebal. 

Afișul de pe bulevardul Decebal din București, pus de românul care cere bani pe Revolut

Cerșetorii sau persoanele care au mare nevoie de bani și trăiesc în sărăcie au intrat totuși în era tehnologiei. Pe strada unde se află cele mai multe cafenele de lux pe metru pătrat din România, bulevardul Decebal din sectorul 3 al Capitalei, în primele zile ale anului a apărut un afiș șocant. Acesta, scris la calculator și printat pe o foaie de hârtie pusă într-o folie de plastic pentru a nu fi distrus de ploaie era capsat pe copacii de pe tot bulevardul și mai ales în dreptul cafenelelor de fițe. Redăm mesajul fără a da numele și cu precizarea că noi am pus diacriticele care lipsesc din textul original.

„Bună ziua. Sunt X și am crescut la orfelinat de mic eu am un handicap accentuat nu am posibilitatea de un loc de muncă cu normă întreagă doresc dacă se poate să lucrez la o scara de bloc ca om de serviciu eu am o pensie de 300 de roni din care 70 de roni iau tratament și cei 230 de abia pot mă descurca până la luna următoare vă rog dacă doriți să mă ajutați cu haine sau mâncare vă sunt recunoscător prin rugăciuni” scrie pe prima pagină a afișului.

„Dacă doriți să mă ajutați financiar eu am Revolut mi la descarcat un om care mia dat 50 roni mă ajută până găsesc de muncă să plătesc chiria revolutul este pe numărul X eu și dacă nu mă ajutați eu vă pomenesc în rugăciunea mea și suma de 5 roni contează că ami iau de mâncare” – este un alt fragment din mesajul prins de copacii de pe bulevardul Decebal. 

Cardul Revolut este foarte popular printre români, făcând din București al doilea oraș din lume ca număr de utilizatori: peste 400.000

Ce alte metode mai folosesc românii pentru a face rost de bani 

Acesta caz arată cât de inventivi sunt românii pentru a face rost de bani și cum evoluează metodele celor vor să obțină bani ușor. Motivul? Vechile metode nu mai dau roade și lumea a învățat că totul este o păcăleală. Iată câteva metode de a cerși sau de a păcăli pe cei de bună credință.

Metoda picioarelor sau mâinilor „amputate” 

Cerșetorii care susțin care au picioare amputate nu fac altceva decât să-și țină picioarele îndoite și să le lege foarte bine, ca să nu dea de bănuit. În cazul metodei de cerșit „mâini amputate”, cerșetorii își înfășoară strâns palmele și degetele cu tifon, pe care îl înmoaie înainte în sos de roșii, pentru un aspect șocant, care să atragă atenția trecătorilor, așa cum a mărturisit o cerșetoare prinsă de jandarmi. 

Metoda „copilul fals” 

Îți este foarte milă de femeile care stau toată ziua în frig și ploaie cu un copil mic în brațe, înfășurat în haine groase? Fața copilului nu se vede, pentru că mama îl strânge la piept, ca să-l protejeze de frig. În realitate, în brațele cerșetoarelor se află haine de copii îndesate cu cârpe și vată, astfel încât să aibă forma unui copil. 

Metoda de cerșetorie pentru un scop nobil 

Sub pretextul că lucrează pentru o biserică, un ONG sau au rude cu mari probleme de sănătate, persoane care țin mape în mână te opresc pe stradă și încearcă să te convingă să donezi bani pentru un caz umanitar. Dacă nu cer direct bani atunci sunt înțeleși cu hoți de buzunare pentru a te ușura de tot ce ai de valoare în timp ce semnezi o listă sau doar le asculți problema.  

Una dintre cele mai vechi metode de înșelăciune este metoda „accidentul”, care este lansată cu mulți ani în urmă. În România, această metodă s-a făcut deja cunoscută, după ce mii de bătrâni sau familii au fost înșelate și au rămas fără bani în conturi. Acum, această metodă este tot mai des întâlnită și pe WhatsApp

Cum se întâmpla acest lucru? Ei bine, pe vremuri, oamenii erau sunați pe telefonul fix, ori chiar pe mobil, iar infractorii spuneau că sunt de la spital, Poliție sau alte părți credibile și cereau bani pentru rudele lor, care se aflau în stare gravă sau în nevoie. 

Cum poți rămâne fără bani în conturi prin WhatsApp 

Cei care vor să facă bani repede, profitând de credulitatea și lipsa de cunoștințe a românilor găsesc motive de a păcăli și pe rețelele de socializare. Aceștia au început să abordeze diferiți oameni pe WhatsApp, la voia întâmplări, unde le lasă tot felul de mesaje menite să-i sperie și prin care le sugerează să pună bani în anumite conturi lăsate de ei. Iată două astfel de mesaje: 

„Dacă nu pui 100 de lei în contul ăsta, până diseară se va întâmpla ceva foarte rău. Distribuie mai departe mesajul și celorlalți oameni din agendă”. 

„Mama dvs. se află în stare gravă la spital, sunt asistenta care o îngrijește, avem nevoie de medicamente. Vă dau adresa unde ne găsiți, dar trimiteți-mi bani pentru medicamente, până ajungeți dvs., pentru că este urgent”. 

„Bună ziua, sunt de la Poliție. Fiul dvs. a încălcat legea și trebuie să plătească o amendă de 5.000 de lei, vă rog să trimiteți banii în acest cont”. 

Mesajul Poliției Române  

„Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi şi nu daţi crezare imediat unor poveşti anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţii de poliţie”, este mesajul Poliției Române. 

Metode de cerșetorie ale românilor în țările UE 

Românii au găsit noi moduri pentru a păcăli străinii. Cu banii câștigați prin păcălirea străinilor, capii rețelelor de cerșetorie au ridicat adevărate palate în diverse zone sărace ale României. În Germania fac ravagii două metode de înșelare a șoferilor, exersate deja de infractorii români în Austria. Prima îi are în centru pe „cerșetorii de combustibil” iar ce-a de a doua pe cei care, sub diferite pretexte schimbă bani românești, de valori mari, ieșiți din uz pe euro reali. 

Cerșetorii români sunt cunoscuti si în Franța și Italia pentru ingeniozitatea de care dau dovada. Pentru că metoda clasică „cu mâna întinsă” nu mai funcționează, cerșetorii români ocupă principalele zone turistice sau vaduri comerciale. Aici, românii stau deghizati în tigri, gorile, pui de gaină sau Mickey Mouse și sunt la dispoziția turiștilor pentru poze, făcându-și simțită prezența într-un mod agresiv. Când cineva acceptă, este îmbrățișat sub diferite pretexte și îi sunt furate obiectele de valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.