Valul 5 al pandemiei va depăși în curând 25.000 de cazuri pe zi!

0
186

Săptămâna trecută, România a înregistrat o „explozie” a numărului de cazuri Covid-19, iar valul Omicron are o rapiditate mult mai mare decât Delta, atrage atenția medicul Octavian Jurma.

Valul Omicron este mai „rapid” decât Delta

„Săptămâna trecută am asistat la o explozie a numărului de cazuri și la un nou record pandemic, cu o creștere săptămânală de 288%.

Valul 5 înaintează mai rapid

Comparativ cu valul Delta, valul Omicron a crescut procentual mai mult în o săptămână decât a crescut procentual valul Delta în 4 săptămâni (inclusiv în perioada cu cea mai rapidă creștere). Chiar dacă această creștere se reduce la jumătate, în această săptămână tot vom depăși cu certitudine 10.000 de cazuri pe zi, încă de marți. Dacă în schimb, această creștere se menține la niveluri apropiate de cele de săptămâna trecută (lucru foarte probabil), vom depăși cu siguranță 15.000 de cazuri pe zi și e posibil chiar să depășim deja în această săptămână recordul de 18.863 de cazuri atins în valul 4-Delta. Este o creștere șocantă a numărului de infectări, atât de rapidă încât este greu de procesat mental și emoțional”, a explicat medicul Octavian Jurma.

Impactul redeschiderii fizice a școlilor, unul negativ

El a mai precizat că începând de săptămâna viitoare se va putea vedea și impactul deschiderii școlilor în format fizic, după vacanța de iarnă.

Octavian Jurma

„Tot săptămâna viitoare vom depăși cu certitudine 25.000 de cazuri pe zi și e posibil să ne atingem și limita capacității de testare în jurul a 30-40.000 de cazuri pe zi. Pandemia este în continuare mult mai predictibilă decât clasa politică și autoritățile. De data asta, însă, virusul se mișcă atât de repede încât nu mai putem evalua la fel de corect consecințele impactului, mai ales că populația nu mai este nici pe departe la fel de omogenă în privința imunității ca la debutul pandemiei”, a mai spus Jurma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.