Viitoarea conducere a PNL: Bolojan și Motreanu, prim-vicepreședinți. Rareș Bogdan, retrogradat la șefia organizației din Diaspora

0
380

Viitoarea conducere a PNL i-ar putea include pe Ilie Bolojan și Dan Motreanu, care vor ocupa pozițiile de prim-vicepreședinți. În schimb, Rareș Bogdan este retrogradat la șefia organizației din Diaspora, pierzând postul de prim-vicepreședinte. Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu rămân prim-vicepreședinți. Alegerea premierului Ciucă la șefia partidului și a lui Lucian Bode în poziția de secretar general nu pare a fi contestată de nimeni din PNL. Gheorghe Falcă a anunțat răspicat, la o emisiune TV, duminică, faptul că Nicolae Ciucă va fi președintele PNL.

Ilie Bolojan a fost secretar general al PNL, postură din care a pierdut alegerile în fața PSD, dovedindu-se un slab organizator la nivel național

Viitoarea conducere a PNL: Bolojan și Motreanu, prim-vicepreședinți

Totuși, în cazul în care Motreanu va candida pentru poziția de prim-vicepreședinte, el ar putea să-l aibă drept contracandidat pe Cristian Bușoi, acum vicepreșdinte al PNL. Până acum, nici Motreanu, nici Bolojan, nu au făcut vreo declarație publică legată de viitorul congres. Bolojan a semnat însă scrisoarea celor 42 de lideri de organizații județene prin care liberalii cer plecarea din funcția de președinte al partidului a fostului premier Florin Cîțu, la doar o jumătate de an după alegerea acestuia.

Dan Motreanu

Flutur a fost ale președinte interimar al PNL până la Congresul extraordinar din 10 aprilie.

Cel de-al patrulea prim-vicepreședinte din structura actuală, Lucian Bode va fi promovat secretar general, în locul lui Dan Vîlceanu.

PNL are nu mai puțin de 29 vicepreședinți, nu este clar ce schimbări s-ar putea produce la congresul din 10 aprilie. Unul dintre aceștia este Nicolae Ciucă, deci ar trebui făcută o numire în locul său, întrucât acesta va prelua conducerea partidului. Nici un lider liberal n-a anunțat, până acum, intenția de a candida, la congres, împotriva actualului premier.

Nu este clar nici cine va prelua portofoliul ministerului proiectelor europene, după demisia dlui Dan Vîlceanu, vorbindu-se de favoritul lui Bolojan, orădeanul Boloș, dar și de Bușoi. În plus, liderii PNL au evitat să spună dacă îl vor da jos pe Florin Cîțu și de la șefia Senatului. Această funcție îi va rămâne, cel mai probabil, ca o recompensă că s-a retras atât de repede și fără scandal din fruntea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.