Viorica Dăncilă demisionează de la BNR și intră în NOI

0
268

Fosta prim-ministră Viorica Dăncilă nu va mai fi membră PSD, nici angajata BNR, ci va face parte dintr-o nouă formațiune politică, numită NOI. Acum își poate din nou face vocea auzită, deși nu avem nici cea mai mică îndoială că vestitele greșeli gramaticale din discursul ei vor apărea din nou. Este prima femeie din istoria României care a deținut funcția de premier al României, iar după arestarea lui Liviu Dragnea a preluat și funcția de președinte al celui mare partid din țară, în 2019.

Viorica Dăncilă și noii colegi

„Cred că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale.Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul „Națiune Oameni Împreună”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine.

Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.

Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului „Națiune Oameni Împreună”(NOI).

Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credință autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România și pentru români.

Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun.

Este imperios necesar ca toți cei care credem în România, toți cei care credem că împreună putem reinventa destinul țării noastre, să ne conjugăm eforturile și să avem o viziune unitară.

A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze. Toți cei care ne dorim o altă abordare, toți cei pentru care interesul național este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel încât EU, TU, EA, EL să devină NOI, NOI cei care avem o inimă care vibrează la unison pentru România, nu mai avem voie să stăm deoparte”, a scris Viorica Dăncilă pe contul ei de Facebook.

Dăncilă a publicat pe contul ei de Facebook și câteva fotografii cu colegii săi din noul partid NOI.

Viorica Dăncilă și membrii fondatori ai partidului NOI

Viorica Dăncilă lasă un salariu de 16.000 de lei lunar pe care îl încasa de la BNR și se aventurează din nou în complicata lume a politicii. În afară de premier din partea PSD, Viorica Dăncilă a fost înainte europarlamentar, ales pe listele aceleiași formațiuni politice. Ea a pecetluit căderea PSD prin înscrierea în cursa prezidențială de acum doi ani, când a ajuns în turul doi cu Iohannis și a pierdut în mod catastrofal. Asta a însemnat și căderea ei din fruntea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.