Ziua Veteranilor de Război celebrată fără veterani

0
645

În 29 aprilie se celebrează Ziua Veteranilor de Război, prilej cu care iarăși autoritățile și-au revendicat numai pentru ele evenimentul, cum au făcut și în 20 aprilie, ziua intrării Armatei Române în Oradea. În consecință, la manifestare, în afară de o gardă de onoare, o fanfară militară și patru militari pensionari, au venit doar autoritățile, și acelea doar de rangul doi, la care s-a adăugat o consistentă grupare a partidului Alianța Pentru Patrie, filiala Bihor. Membrii ei au dat un pic de culoare evenimentului, fluturând steagurile țării și partidului.

Grupul de la APP Bihor

Cu bălțile mari îngreunând accesul pe alee, manifestarea în sine a devenit una de rangul doi, autoritățile neîngrijindu-se ca măcar unul dintre veteranii din Bihor să fie prezent, pentru a da autenticitate și greutate evenimentului. O scurtă slujbă ținută de preotul garnizoanei și un discurs plin de of au marcat „greutatea” oficială a ceremoniei, după care au început depunerile de coroane din partea diferitelor instituții și organizații, la monumentul din parcela soldaților căzuți în al Doilea Război Mondial.

Principalul personaj feminin dintre oficiali a fost viceprimarul Arina Moș, fiică de ofițer. În plan secund, ținând coroana APP, Adrian Moț și Nicolae Buzilă

Pentru a nu marca negativ evenimentul, detașamentul destul de numeros al APP Bihor a fost integrat în ceremonia oficială, fiind chiar anunțat la microfon. A fost o recuperare morală care a mulțumit pe toată lumea, într-un deplin respect pentru cei căzuți și pentru cei care au servit militar în slujba țării.

Delegația APP depune coroana, după oficiali

Am putea spune că gruparea APP a ridicat nivelul evenimentului atât prin număr, cât și prin prezența patriotică. De precizat că niciun alt partid nu a fost prezent la acest eveniment, arătând astfel cât de mult le pasă de această categorie de eroi, cărora le datorăm totuși existența statului român și identitatea sa națională. Remarcabilă mobilizarea APP Bihor, care arată așa că este un partid care-și respectă programul politic și are coeziunea necesară pentru a-l pune în operă.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și fanfarei militare.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.