Bolojan ia la mișto reangajarea salariaților Ansamblului Profesionist Crișana, decisă prin sentință definitivă

0
203

A trecut o săptămână de la pronunţarea sentinţei definitive care obligă Consiliul Judeţean Bihor să reangajeze foştii salariaţi ai Ansamblului Profesionist Crişana în cadrul Teatrului Regina Maria. Bolojan nu s-a grăbit să pună în aplicare această sentință și a afirmat într-o conferință de presă că au fost reîncadraţi doar câțiva, „Cred că este vorba de vreo zece persoane”.

Despre reînfiinţarea ansamblului, preşedintele CJ Bihor a spus că „vom lua o decizie împreună cu directorul teatrului pentru a vedea ce este de făcut mai departe şi vă vom ţine la curent”.

Mai mult, în cazul reînfiinţării, conducerii ansamblului îi vor fi stabiliţi indicatori de performanţă, aşa cum s-a procedat cu toţi managerii celorlalte instituţii de cultură din subordinea CJ. Bolojan a spus că acest lucru este de la sine înţeles, pentru că nu va permite ca ansamblul să aibă o activitate slabă, ca în trecut: „Nu se va putea decât în baza unor indicatori de performanţă. Altfel ar fi o eroare managerială şi o risipă de resurse”.

Pe un ton ironic, Bolojan a spus: „dacă s-ar face evenimente sâmbăta sau duminica, ar fi o aderenţă extraordinară. De public, spun…”, cu trimitere la faptul că angajaţii ansamblului preferau să presteze la nunţi şi botezuri ori la alte evenimente private, desfăşurate în general la sfârşit de săptămână, decât să dea spectacole pentru public.

Ansamblul Crişana a fost desfiinţat în august 2021 prin votul consilierilor judeţeni PNL la propunerea preşedintelui Ilie Bolojan, care intenţiona înfiinţarea sub o altă denumire şi angajarea artiştilor cu contracte pe perioadă determinată. O parte a celor 32 de instrumentişti şi dansatori a contestat în instanţă decizia, în prima fază Tribunalul Bihor dând dreptate Consiliului Judeţean, dar în final Curtea de Apel Timişoara a întors decizia în favoarea foştilor salariaţi, decizia definitivă pronunţând-o la începutul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.