Bolojan pierde pariul cu modernizarea aeroportului, nici Air Connect nu mai zboară din Oradea

0
800

Înainte să fie ales președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan promitea că își va da demisia dacă nu va reuși să ia măsură pentru diversificarea curselor aeriane de pe Aeroportul Oradea. La trei ani de la preluarea mandatului, Aeroportul Oradea, deși se modernizează, riscă să devină muzeu, vizitat rar doar de pasagerii unor curse Tarom. 

Orădenii care voiau să ajungă la mare vara aceasta cu avionul apelând la serviciile companiei Air Connect nu vor putea face acest lucru. Contrar unei intenții anunțate la finele verii trecute, cum că va asigura curse regulate Oradea – Constanța în acest sezon estival, compania a informat aeroportul orădean că nu va opera în acest sezon, de fapt, niciun zbor din Bihor.

De altfel, chiar dacă Air Connect plănuise curse spre Constanța și de pe aeroporturi ca Târgu Mureș și Suceava, și acestea au fost anulate, fiind operate doar cele din Cluj și din Timișoara.

La finalul anului 2022, și compania Ryanair anunța că își retrage cursele de pe Aeroportul Oradea, în ciuda faptului că liberalii care condus Oradea și Bihorul au oferit bani publici pentru stimularea zborurilor.

În realitate, dincolo de promisiuni politice, județul Bihor rămâne slab dezvoltat economic, nereușind să ofere suficienți potențiali clienți pentru curse regulate de pe Aeroportul Oradea. La realitatea veniturilor mici și a mediului economic precar se adaugă și concurența din partea unor aeroporturi vecine, cum sunt cele de la Cluj-Napoca și Debrecen.

Între timp, compania înființată de Primăria Oradea și CJ Bihor în 2021, Air Oradea, este departe de a-și începe operațiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.