De la jumătatea lunii iunie intră medicii în grevă

0
93

Luna viitoare, pe 8 iunie, Sanitas va declanșa greva de avertisment, oprind lucrul în intervalul 9.00-11.00. Dacă greva de avertisment nu va fi luată în seamă, pe 15 iunie, medicii vor intra în grevă generală.

Federația Sanitas cere modificarea proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate și Asistență socială, iar bugetele instituțiilor din cele două sisteme să nu fie afectate.

Medicii mai vor punerea imediată în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate şi cel de Asistenţă socială, adică acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților, calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată și calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual.

Se mai cere și finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Sănătate și Asistență Socială, reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate, finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță în sănătate și asistenţă socială și stoparea destructurării rețelei medicale proprii a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.