Muzeul Astra din Sibiu sprijină refugiații ucrainieni

0
271

Muzeul Astra din Sibiu, care deține cel mai mare muzeu în aer liber din România, vine și el în sprijinul refugiaților din Ucraina și oferă cinci locuri de muncă și cazare, mai ales pentru cei care au lucrat în sectorul cultural.

Muzeul Astra din Sibiu

„Vom gândi alături de aceștia un program cultural menit să comunice valorile culturii tradiționale din Carpații Europei și vom reconstrui împreună o gospodărie de hahol (vechii ucraineni) din Delta Dunării. Vrem ca acest demers să fie simbolul păcii, al bunei vecinătății și al speranței de mai bine!” a anunțat, printr-un comunicat de presă, directorul general al Muzeului Astra, Ciprian Ștefan. Refugiații care vor dori să lucreze la muzeu vor putea fi cazați chiar în incinta Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului, într-o cabană deținută de instituție.

De asemenea, Muzeul Astra pune la dispoziție un spațiu, lângă poarta numărul 3 a muzeului, pentru strângerea de donații în haine și încălțăminte pentru toate vârstele, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală (adulți și copii)  sau alte obiecte utile și necesare. Muzeul va asigura apoi și transportul acestor donații acolo unde nevoia este mai mare, precizează reprezentanții Muzeului Astra. Cei interesați pot folosi următoarele numere de telefon de contact: 0751166517 și 0756 085768.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.