România plătește gazele lui Putin în ruble rusești

0
166

OMV a plătit în ruble pentru aprovizionarea cu gaze din Rusia în cadrul unei noi scheme, care a fost propusă anterior de președintele rus Vladimir Putin, a transmis un reprezentant al concernului austriac.

„Am plătit în luna mai conform noii metode de plată. Nu au fost probleme”, se arată în declaraţia concernului austriac. În momentul de faţă, 80% din necesarul de gaze naturale al Austriei este importat din Rusia, dar o parte din gaze sunt transferate de OMV pe piaţa din România.

OMV Petrom activează în România pe întregul lanț valoric de gaze naturale, de la producție și procesare la comercializare și furnizare. Producția de gaze a OMV Petrom poate acoperi aproximativ 40% din cererea de gaze naturale din România„, se arată pe site-ul companiei.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, un purtător de cuvânt al OMV declarat că ”a fost implementat acum un proces de plată care să respecte sancţiunile, acesta va asigura plata livrărilor de gaze în timp util. Considerăm îndeplinite obligaţiile noastre de plată cu transferul sumei în euro”.

După ce Rusia a cerut cumpărătorilor străini să plătească în ruble pentru gazele livrate, în caz contrar riscând să le fie întreruptă aprovizionarea, unele guverne şi firme din UE au cerut instrucţiuni detaliate de la CE privind posibilele soluţii de plată pentru gazele naturale, un combustibil utilizat la încălzirea locuinţelor, producţia de electricitate şi funcţionarea uzinelor din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.